Tuesday, 2 August 2016

Filled Under:

Masih Ingat Pasangan Yg Pernah Buat Huru Hara Satu Malaysia Ini? Hubungan Mereka Sekarang Dan Sebenarnya Sudah Kantoi! Ada Udang Disebalik Batu.

  Masih Ingat Pasangan Yg Pernah Buat Huru Hara Satu Malaysia Ini? Hubungan Mereka Sekarang Dan Sebenarnya Sudah Kantoi! Ada Udang Disebalik Batu.
  Gambar yang tersebar dipercayai pengantin perempuan dan pengantin lelaki yang terlibat.


  KUALA LUMPUR - Meskipun penjelasan dari pihak sebelah perempuan yang memetik kenyataan dari Imam Masjid Khadijiah telah dikongsikan, namun netizen masih juga tidak percaya dan menyalahkan pihak pengantin perempuan.

  Ekoran itu, tampil ibu saudara dan kenalan rapat pengantin perempuan memberikan penjelasan dan menafikan laporan awal Kosmo! yang kononnya pengantin lelaki tidak bersalah.

  "Begini, soal yang bergaduh itu sebenarnya bukan kerana duit hantaran. Punca sebenar pergaduhan itu adalah kerana mas kahwin.

  "Nak kahwin tetapi mas kahwin pun tak ada, kau rasa? Selepas itu, bila sebelah perempuan ini bertanya, dia pula (pengantin lelaki) boleh pula memaki hamun mak ayah pengantin perempuan. Tak ke kurang ajar?

  "Imam masjid pun cakap, puncanya sebab dia (pengantin lelaki) yang bercakap kurang ajar terlebih dahulu. Dia yang ajak bergaduh dulu. Takkanlah sebelah perempuan nak tengok sahaja kan?" kata Azrah Ayu Ohtman.

  Menurut saudara rapat pengantin perempuan, Wanie Azwani, berkata, bukan sahaja mas kahwin tidak disediakan, malah lelaki itu sendiri sebenarnya tidak bekerja.

  "Kami bertanya tentang duit mas kahwin, lelaki itu boleh cakap tak ada. Tak terperanjat dibuatnya? Isu baki RM5,000 itu memang kami sudah berbincang sebelum ini dan bertolak ansur. Ini mas kahwin pun dia tak ada, apa cerita? Lepas itu, nak bersikap kurang ajar lagi?

  "Nak kahwin sebab suka sama suka. Sebab itu pengantin perempuan rahsiakan yang lelaki ini tak bekerja dan kaki pukul orangnya. Tetapi Allah bukakan mata dia di masjid itu dengan menunjukkan lelaki itu tidak hormat pada ibubapanya. 

  "Sambil menangis, pengantin perempuan meminta pernikahan itu dibatalkan tanpa hasutan dari mana-mana pihak walaupun persiapan semua telah disiapkan," kata Wanie.
  0 comments:

  Post a Comment