Friday, 21 October 2016

Filled Under:

Selepas Desakan Ramai Akhirnya Faizznur Dan Peguam Tampil Beranikan Diri! Ini Keputusan Mahkamah Yang Ramai Tertunggu-tunggu Jangan Terkejut Dengan Apa Yang Mahkamah Putuskan!

  Selepas Desakan Ramai Akhirnya Faizznur Dan Peguam Tampil Beranikan Diri! Ini Keputusan Mahkamah Yang Ramai Tertunggu-tunggu Jangan Terkejut Dengan Apa Yang Mahkamah Putuskan!

  Muhammad Faizznur Hussain (kanan), bersama peguam, Muhamad Akmal Arif Shamsul Kahar (kiri), dalam satu sidang akhbar ringkas di Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur, di sini hari ini. - UTUSAN/AMIN FARIJ HASAN


  KUALA LUMPUR 21 Okt. - Mahkamah Tinggi Syariah di sini hari ini mengekalkan perintah ex parte (sebelah pihak) untuk membekukan tiga akaun bank milik dua bapa saudara anak mangsa kemalangan maut di Lebuh Raya Duta-Ulu Kelang (DUKE), tahun lalu.


  Hakim Syarie Nassir Abdul Aziz memutuskan demikian selepas menolak permohonan Hamlizar Husain, 44, dan Muhammad Faizznur Asyraf Husain, 26, untuk mengetepikan perintah yang dikeluarkan Mahkamah Tinggi Syariah pada Mei lalu bagi membekukan sementara akaun mereka.


  Pada 19 Mei lalu, ibu saudara dua kanak-kanak itu, Yusnidah Husain, 48, berjaya mendapatkan perintah membekukan akaun milik adik-adiknya itu.


  Sementara itu, dua bulan kemudian iaitu pada 19 Julai lalu, Hamlizar dan Muhammad Faizznur Asyraf pula memfailkan permohonan bagi mengetepikan perintah berkenaan.


  Dalam kejadian 2 Mei tahun lalu di Kilometer 6.2 arah Ulu Klang ke Jalan Duta, Fairuz Nizam Husain dan Nova Safitri Azhari serta anak mereka, Nur Firuza Annisa yang dalam perjalanan pulang selepas menghadiri maj­lis perkahwinan di Putrajaya, maut dalam kemalangan membabitkan tiga buah kenderaan sehingga menyebabkan ketiga-tiga mangsa tercampak keluar dari kenderaan mereka. - UTUSAN ONLINE
  0 comments:

  Post a Comment